Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, September 19, 2017

My CoolBlog Experience : Ku telah Jatuh cinta




Pengalaman pertama dapat minum Coolblog pada tahun 2011..
Masa itu berhenti di R&R Seremban... selalu nampak ramai orang beratur kat situ...
dan akhirnya satu hari tu betul-betul dapat parking berdepan dengan cawangan Coolblog dan kebetulan juga tak ramai. Apa lagi...memang tak melepaskan peluang la.... dan coolblog pertama yang di beli adalah Oreo + Pearl (masa 1st time tau tau nak pilih apa... lepas tu baru pandai campurkan flavour) dan hingga sekarang tau Oreo Vanilla + Pearl ni tetap dihati. Lepas tu setiap kali balik kampung memang akan singgah membeli CoolBlog...

Oreo Vanilla + Pearl... tetap menjadi pujaan hati ku...


Disebabkan terlalu sukakan CoolBlog besertakan pearl-pearl nya itu... pernah juga la cuba membuat sendiri Pearl...jadi la jugak... tapi hasilnya tetap tak sama  dan tak selembut pearl CoolBlog. Memang CoolBlog No.1 la kat diriku, salah satu sebabnya ada banyak cawangan dalam Malaysia ni, jadi kita boleh dapatkannya dengan mudah. Untuk pengetahuan semua, CoolBlog juga ada mensasarkan 500 cawangan tempatan dan juga antarabangsa kerana terdapat permintaan dari syarikat-syarikat di Indonesia, Thailand, Filipina dan Timur Tengah.... Chaiyok...chaiyokk
Kalau korang nak tahu cawangan terdekat dengan korang ha jom KLIK kat sini


CoolBlog ni ada pelbagai menu dan beberapa kategori :

Chocholate / Oreo
Coffee & Tea
Fruitti
Malaysian

Korang cakap je nak apa... Smoothies ke.. nak Milk Shake ke... Youghurt... Iced Blended haaa semua ada ye... dan jangan ingat CoolBlong ni cuma ada minuman sejuk je... yang panas pun ada hokey... Cuppuccino, Latte dan Mocha pun ada..!!



Menu terbaru dari CoolBlog adalah Rasa-Rasa Malaysia...!! 
Bersempena Hari Malaysia tahun ni...


COCO YAM PULUT HITAM SMOOTIE
CENDOL DURIAN SMOOTHIE
 COCO KACANG CHOCOLATE SMOOTHIE


Cendol Durian Smoothie dah cuba.. memang sedap.. peminat durian mesti suka punya la...
kalau teringin Cendol Durian Viral tu tak perlu susah-susah dah nak beratur panjang... korang just start kereta terus cari Coolblog !!


Siapa-siapa yang belum pernah cuba.... memang wajib cuba sekali... Haaa.. lepas tu mesti mencari lagi tau... diri ku ni dari la anak 1 sampai sekarang anak dah 3 masih lagi berCoolBlog dengan anak-anak sekali terlibat hahah.....
 Jangan risau harganya sangat-sangat berpatutan tau... dari RM 3.50 hingga la RM 7.50 + ikut berapa banyak flavour dan topping yang kita tambah.

Ni gambar anak sulung ku yang dulunya berumur 3tahun


Haaa.. cer tgk tu anak yang sulung tu... sekarang dah 8tahun dah jadi geng dengan mama dia "Peminat tegar CoolBlog"


3 beradik berebut tau nak sorang satu... tak boleh kongsi-kongsi


Anak yang kecik skali pun suka....
tu habis di tarik mama dia punya



Apa-apa pun tahniah di ucapkan buat CoolBlog kerana pencapaian mereka hingga ke hari ini. Dari mula bertapak pada tahun 2008 dan cawangan pertamanya di Sutera Mall, Johor
sehingga ke beratus cawangan termasuk cawangan mereka yang telah memasuki Singapura.



Kami sekeluarga akan tetap sokong CoolBlog sampai bila-bila...
Muah....Muah....Muahhhh...!!


Untuk korang yang nak tahu perkembangan terbaru Jom LIKE
Facebook : Coolblog Official Fan Page
"The Coolest Blog From Malaysia"


 "Thanks"& "Smile" dari ku "Peminat Tegar"



Monday, May 8, 2017

DIY : Wonder Women Costume




Sebelum tu boleh x tolong LIKE my pic kat link ni 
Tolong ye kengkawan..... jauh dah ketinggaalan ni =)
dan terima kasih buat yg sudi LIKE 



Tahun ni terajin nak aktiv bersukan ...
xde la sukan sgt.. just follow running & cycling event je...
ni semua gara2 terjoin Konvoi berbasikal Wanita 2017 bln 3 hari tu... 
terus xcited nak join lagi... 

10km



Lepas tu join Larian Bendera Negaraku 3km


SpongeBob Run...3km yg ni dpt free menang contest 
dengan Sunway Lagoon



20km.... Putrajaya Bridgen Night Ride 2017


ok.... yg terbaru Mdec Kre8tif Costume Fun Run...5km
dan di sebabkan 1st time join yg bertema... jadi ku dah pilih menjadi 
Wonder Women...!!

haa gigih tau mak anak 3 ni.... ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†


haaaa... ni la yg di DIY kan ku...
baju guna baju yg sedia ada... logo tu just guna foam double sided..
lepas tu warna tu just print kertas tampal atas double sided tu je....




yang skirt ni pulak... 
dari skirt labuh aku potong jadi mcm ni...
dari 1 skirt tu trus dpt 2 skirt... yg atas tu bagi kt anak... haa yg bawah tu la aku pakai...
bintang-bintang just guna kain putih jahit tmpal....


untuk tangan tu pulak ku guna roll tisu...
tisu dapur.. potong dua... lepas tu tampal kertas corak2 tu... then letak reben kat bawah 
utk ikatkan kt tangan ..... so done... my DIY utk kali ini...

utk mahkota dan cape tu beli je...
malas nak buat ... hahaha 

Tuesday, April 18, 2017

Upin & Ipin Jeng Jeng Jeng




Lama x update blog... sbb nya sibuk join contest skrg ni... hahhaha boleh gitu??
Rindu pulak zaman rajin ber'blog' dulu... kiranya diary online ku... kekadang rasa nyesal pun ada sbb x byk dah entry kat dlm blog ni... bukan nya apa sbb dri sini la boleh tgk balik kenangan2 dulu... cerita2 dulu yg mungkin kita pun kekadang lupa... mmg di akui cerita zikry la yg paling banyak... cerita auni dan airis ada la sipi2 jer.. huhuh 
agak2 kalau diorg dah besar nnti diorg kecik hati x....?? ye la cerita pasal abg jer byk... kisah diorg membesar xde pun mama dia cerita kat sini... xpe la lepas ni akan ku cuba ye... mama CUBA ye anak2... CUBA rajin kan diri utk menaip.... rajinkan diri utk berblogger... hahah x kisah la xde org baca pun.. janji nnti kot mama lupa boleh belek2 blog ni balik... =)


Ok berbalik pasal mamanya ni dah jadikan contest ni sebagai hobi...

Syukur Alhamdulillah... rezeki anak-anak 
Kerana gambar auni ni telah memenangi Grand Prize RM1000 
gambar ke-2 yg menang Grand Prize 

auni agak senang nak suruh pose... aku just tunjukkan gmbar mcm mana yg aku nak.. & dia akan ikut


tgk la tu .. walaupun dia sensorg dia boleh feel konon2 ada Upin & Ipin kat sebelah tu....


Ini la gmbar yg aku tunjuk kat dia.... aqish tgh bergembira dgn Upin & Ipin...


Dengan bermodalkan 15 bungkus roti Gardenia
seorang photographer pencen just berkhidmat utk family saja
dan seorang model x berbayar.. Alhamdulillah segalanya penat lelah kami terbayar...

*tabik kat photog sbb dalam sakit2 pun gigih shoot gmbr ni... terima kasih Mr. Photographer... next shoot kita jgn lupa ye...

tapi bukan ni satu je gmbr yg kami pertaruhkan.. ada lagi 2..3 gmbr yg kami taruhkan

Filem Congkak
lepas je shoot Upin & Ipin terus shoot ni...


Filem Nujum Pak Belalang....
1 utk kau.. 1 utk aku....bedal lah utk kau.... bedal lah utk aku....
Gambar ni pun alhamdulillah dpt menang conso.... dpt la RM100



ni versi warna pulak..




Gambar 1st yg dpt Grand Prize dulu dapat kat
yg ni just pakai hp je.. x guna photog... 
Alhamdulillah syukur dapat RM1000 juga yg ni... 



Wednesday, January 11, 2017

Bermula sesi persekolahan 2017


Tahun ni ketiga2 budak-budak ni kena hantar sek...
Sek yg berlainan dan arah jalan pun x sama.... jadi buat permulaan aku amik la cuti 3 & 4 Jan 2017 untuk pendaftaran diorg... tambah2 yg auni dah tukar sek...airis pulak 1st time masuk taska...


Jadi yg 1st kami hantar semestinya zikry... dah darjah 2 dan mesti dah biasa kawasan sek dia tu... lepas je hntr zikry kami terus hantar auni... nmpk la auni mcm blur.. sbb environment baru, kawan2 baru dan semua baru lah bagi dia... tp yg bagusnya auni ni x nangis... dari mula2 hantar sek.. masa umur dia 2 tahun 2bulan dulu x nangis sampai sekarang ni .... rasanya dia la yg x susah utk masuk ke sek.. masa mula2 dulu siap nak g sek jugak walaupun hari sabtu.... 

x dpt amik gmbr sgt sbb airis meragam 


Selesai urusan auni kami terus ke taska airis...
sebenarnya ni dah masuk minggu ke-2 airis kat situ... mggu sebelum tu dapat free trial utk 1/2 hari... nak smpai ptg pun boleh tp kean top up dlm Rm5.

ni 1st day trial dulu 
(masa 3.1.17 x sempat amik sbb dia da nangis)


hari 1st dia punya seronok g sek... terus memonong masuk x salam mamanya pun...
tapi.... itu je la hari yang dia x nangis... esoknya tu smpai la 9.1.2017 (Isnin) dia mesti menangis bila nak kena tggal kan tu... ikut kata cikgu dia nangis kejap jer dan aku akui sbb bila drive kat sebelah sek kekadang xdengar da nangis dia (punya la slow mama dia drive semata-mata nak pasang telinga.. nak dgr dia masih nangis lagi ke x..)


ok lepas settle hntar diorg ... kami ke sek zikry balik sbb ada sedikit taklimat / amanat dari guru besar utk ibu bapa Pendidikan Khas...taklimat tu patutnya start awal.. tp di sebabkan ada press conference jadi kami ibu bapa duk menebeng kt tepi2 kelas anak masing2... 



dan ni la yg sempat di snap... zikry sibuk tunjukkan kan pensil warna yg aku buh reben (alaa yg viral kt Fb tu) selesai jer press conference tadi mula lah wartawan mencari budak2 & ibu bapa utk di interview (IV) dan x sangka zikry antaranya ... =)


masa kena IV dgn TV3

dan ni la hasil IV zikry tu... dgn mamanya skali interframe... hahhaha
1st time masuk tv mata duk pandang atas jer.. hahaha 
duk pikir nak ckp apa lagi sebenarnya tu....
tp silap dia tulis zikry (Murid tahun 1 pulak) padahl dah darjah 2... 



hasil skodeng Fb sek auni ni la aktiviti dia...
alhamdulillah.. auni ok dan boleh terima sek baru dia... 
uniform masih belum dapat... klo ada uniform x pening da mama nk pikir pakainkn bju apa pepagi







Jom tgk aktiviti sek airis pulak...
yang bestnya Teacher akan update wasap group hari2 kat parents apa aktiviti anak2...
dan setelah 2 minggu g sekolah... semalam 10.1.2017 (selasa) airis dah x nangis dah.... happy mak bila tgk anak seronok g sek... xde la riso dah








harap anak-anak mama belajar rajin2 kat sekolah ye...
seronok dan suka g sekolah... ok...